Handleiding voor de beste band voor een heftruck

Handleiding voor de beste band voor een heftruck

WhatsApp Image 2020 11 04 at 18.59.18 1

Een van de meest belangrijke onderdelen van de heftruck zijn de banden. De banden zorgen ervoor dat de heftruck zich soepel en zonder onderbrekingen verplaatst over fabrieksvloeren en buitenterrein. Er zijn diverse soorten banden beschikbaar en ieder type heftruckband heeft een specifiek gebruik. Hoewel banden door elkaar gebruikt worden, zul je merken dat wanneer je de juiste heftruckband gebruikt voor een specifieke taak, de machine beter zal presteren. Hierdoor gaat de band langer mee en geld bespaard op de lange termijn. Voordat de beste band gekozen kan worden, zal eerst het doel hiervan bepaald moeten worden.

Volrubber heftruckbanden

De volrubber heftruckband is de meest populaire en meest gebruikte band voor een heftruck. De band kan gebruikt worden met diverse heftrucks. Vanwege de zware conditie is de band gemaakt om lang mee te gaan en de drie lagen van de band zorgen voor demping, wat het ideaal maakt voor diverse omstandigheden. Hiermee zal een volrubber band de levensduur van de machine verlengen. Over het algemeen zijn gladde en vlakke omstandigheden het meest geschikt voor volrubber heftruckbanden.

Lucht heftruckbanden

Lucht heftruckbanden zijn sterk gebouwd, gevormd met rubber en meerdere koordlagen. De banden zijn energie efficiënt en dit bevordert de productiviteit, terwijl uitgaven aan onderhoud en vervanging significant verlaagd worden. Veel van de lucht heftruckbanden bieden maximale capaciteit, vooral voor het buitenwerk.

thumbnail image001

Cushion Press, Press-on heftruckbanden

Cushion Press, Press-on heftruckbanden zijn stevige banden en hebben dus een hoger draagvermogen. De banden zijn gemaakt van rubber en worden op een stalen velg gedrukt. Ze zijn geschikt voor gladde betonnen vloeren.

Non-marking heftruckbanden

Non-marking heftruckbanden zorgen ervoor dat er geen strepen op de vloer aangebracht worden. Dit kan belangrijk zijn in de voedingsdistributie sector, gezien deze met regelgeving te maken hebben. Banden die binnen niet afgeven zijn beschikbaar in diverse kleuren, echter zijn ze ontwikkeld om ervoor te zorgen dat er geen kleur achterblijft op de vloer.

Welke heftruckband is het meest geschikt?

Heftruckbanden zijn beschikbaar in diverse maten, diepte, bescherming en gewicht, maar de meest geschikte band hangt af van het werk dat uitgevoerd gaat worden met de heftruck. Weten welke heftruckband geschikt is voor het desbetreffende werk is een belangrijk onderdeel. We adviseren de juiste band te kiezen, om bijvoorbeeld ongewenste stilstand te voorkomen. Neem vrijblijvend contact op om de mogelijkheden hiervoor te bespreken.