Montage

WhatsApp Image 2020 11 04 at 18.59.18

Monteren van heftruck banden

Er is een grote kans dat wanneer je dit leest dat heftrucks belangrijk zijn voor je bedrijf. Zorgen dat je heftrucks goed onderhouden blijven is van groot belang om te zorgen dat je bedrijf door blijft draaien. Een belangrijk onderdeel van een heftruck en zijn gesteldheid is zijn heftruck banden.

Kan ik mijn heftruck banden zelf vervangen?

Belangrijk om te weten is dat voor het vervangen van een heftruck band je een pers nodig hebt om de heftruck band op de velg te persen.

Waarom moet ik mijn heftruck banden vervangen?

Met name om je heftrucks productief te houden, wanneer je heftruck banden versleten zijn kunnen ze ook een minder grote afstand afleggen. Denk aan fietsen met kleine wielen, dan moet je ook veel meer trappen om dezelfde afstand af te leggen.

Daarnaast is er een ander veel belangrijker onderdeel: De veiligheid van jezelf en je werknemers waarborgen. Wanneer je door de slijtlaag heen bent en de zachte laag van de band bereikt is er een kans dat er stukken gaan uitbreken.

Wanneer moet ik mijn heftruck banden vervangen?

 • Je heftruckbanden minder grip beginnen te krijgen;
 • Je heftruck te laag aan de grond staat;
 • Je door de slijtlaag heen bent

Als je aan een van de condities hierboven beschreven voldoet is het verstandig om je heftruck banden te vervangen. Dat kun je door ons laten doen. Wij beschikken over de apparatuur en het specialisme om op jouw heftruck band(en) op een professionele wijze te vervangen.

Neem contact op

  Naam:*
  E-mail:*
  Onderwerp:
  Bericht