Heftruck banden

Heftruck banden kopen? Heftruckbanden online

Heftruckbanden slijten en moeten naar verloop van tijd vervangen worden. Dit doe je zodat het veilig blijft voor jou en je werknemers om de heftruck te blijven rijden. Daarnaast zorg je er ook mee dat je heftruck efficiënt blijft werken.

Resultaat 1–6 van de 237 resultaten wordt getoond

Maat
Merken
Filters Sorteer resultaten
Reset Toepassen
1 2 8

Heftruckbanden

Wat voor soort heftruckbanden zijn er?

Heftruckbanden zijn beschikbaar in twee verschillende types:

  1. Massieve banden/volrubber banden bestaan uit solide rubber, dit is het meest gebruikte type banden bij heftrucks. Massieve banden worden veelal gebruikt bij de combinatie binnen/buiten rijden met de heftruck en zijn voor beide geschikt. Deze zijn iets duurder dan de andere banden maar ze gaan langer mee en bijna niet stuk te krijgen.
  2. Luchtbanden zijn gemaakt van rubber. Deze banden worden net zoals bij auto of vrachtwagenbanden gevuld met lucht. Deze banden zijn het beste voor wanneer er buiten gereden moet worden met de heftruck.

Kan ik mijn heftruckbanden zelf vervangen?

Belangrijk om te weten is dat voor het vervangen van een heftruckband je een pers nodig hebt om de heftruck band op de velg te persen.

Wanneer moet ik mijn heftruck banden vervangen?

Het is van belang om de staat van je heftruckbanden regelmatig te controleren. Hier zijn enkele tekenen dat het tijd is om je heftruck banden te vervangen:

    1. Minder grip: Als je merkt dat de heftruck minder grip heeft op de vloer en moeite heeft met stoppen, draaien of optrekken, is het waarschijnlijk tijd voor nieuwe banden.
    2. Lage bodemvrijheid: Als de heftruck lager lijkt te staan dan normaal, kan dit wijzen op versleten banden die moeten worden vervangen.
    3. Slijtage: Zichtbare tekenen van slijtage, zoals diepe groeven, scheuren, of uitstulpingen op het oppervlak van de band, duiden erop dat de banden niet langer veilig zijn en moeten worden vervangen.

Als je aan een van de condities hierboven beschreven voldoet is het verstandig om je heftruck banden te vervangen. Dat kun je door ons laten doen. Wij beschikken over de apparatuur en het specialisme om op jouw heftruckband(en) op een professionele wijze te vervangen.

1 2 3 4 38 39 40