Veilig laden met een heftruck

Veilig laden met een heftruck

Heftruck banden

Een belangrijk onderdeel dat elke heftruck chauffeur zou moeten beheersen is te weten hoe veilig te laden met een heftruck. Het veilig laden zal het aantal keren dat een heftruck omvalt beperken, wat kan leiden tot blessures en beschadigingen aan de lading. In dit blog zullen enkele tips benoemd worden om veilig te laden met een heftruck.

Stappen om veilig te laden met een heftruck:

  • Wanneer besloten is welke lading geladen moet worden met de heftruck, benader de lading langzaam en stop ongeveer 25cm voor de lading.
  • Positioneer de heftruck recht voor de lading en zorg ervoor dat de vorken de juiste hoogte hebben om gemakkelijk te kunnen laden.
  • Als veiligheidsmaatregel, verhoog of verlaag de vorken alleen wanneer de heftruck stil staat met de rem erop.
  • Zorg ervoor dat er voldoende vrije ruimte is boven het hoofd voordat de vorken omhoog gedaan kunnen worden, om te voorkomen dat de lading beschadigd raakt.
  • Voor stabiliteitsdoeleinden, zorg ervoor dat er niet gereden wordt met de lading naar voren gekanteld wanneer de heftruck geladen is.

Weten welke heftruckband geschikt is voor het desbetreffende werk is een belangrijk onderdeel. Boxtyre adviseert de juiste band te kiezen, om bijvoorbeeld ongewenste stilstand te voorkomen. Neem vrijblijvend contact op om de mogelijkheden hiervoor te bespreken.